Zytturm Triathlon 2016

Den korte version

Lidt sent med løbsrapporten for den lokale tri som jeg deltog i den 19 juni.

Lad mig starte med at sige at det var koldt, meget koldt, mine tær tøede først op på den sidste km løb.

Generelt er jeg godt tilfreds med resultatet, jeg vidste at min cykel tid ikke ville blive perfekt og det koster. Svømningen gik godt og 5 min hurtigere end i 2014, cykling ok og løb som forventet.Garmin summary Tri

Sluttiden blev 2:12 for de 500 meter svøm, 40 km cykling og 5 km løb. På billedet ses mine tider i henhold til Garmin. Min officielle tid blev nøjagtig det samme, så jeg har været god til at ramme start / stop på mit ur.

Den længere version

Ugen op til weekenden var jeg ude og rejse, så det blev ikke til så meget træning, men det var jeg ikke så bekymret for da det jo så blev en slags taper. Mandag kom jeg ned og fik svømmet 500 meter  i søen, men det var ikke optimalt da der var meget strøm og bølger. Dette sker altid i Zug når en storm kommer ind over dalen, timerne op til kan vi spore uro i vejret. Tirsdag fik jeg løbet 6 km i Nimes, Frankrig, hvor jeg havde møder i løbet af ugen.

Lørdag – afhentning af nummer

Zytturm tri stævnet løber over en weekend og er en del af Swiss Triathlon Circuit. Lørdag er de professionelle deltagere samt junior rækkerne, hvor man tidlig om dagen starter med de forskellige alders klasser. Der er dog også pas til et par børneløb hvor man starter helt fra 10 års alderen.

Det er sjovt at kigge lidt på de helt små og hvordan de kæmper sig af sted. Jeg havde desværre ikke tid til at komme forbi om aftenen hvor først de professionelle kvinder og derefter mænd skulle køre.

Da det er et relativt lille lokalt løb er der ikke nogen større Expo. Og som en del af Swiss Tri Circuit er det jo mange af de samme deltagere der kommer rundt i landet. Nummer udlevering foregik nemt med hurtig udlevering  i henhold til ens start nummer. For den korte distance kan alle stille op, hvis man vil deltage i den olympiske distance skal man være medlem af triathlon forbundet.

Jeg fik hurtigt fat i nummeret og med det kom en pose med svømmehætte og så et par sponsor ting men ikke noget særligt. I stedet for T-shirt fik man denne gang et par varme ærmer som var meget praktisk i forhold til vejret.

Søndag – Klart til race

For at være helt ærlig var jeg ikke særlig oplagt til dagen. Dog uden at være i tvivl om at jeg selvfølgelig skulle gennemføre, men der var ikke så meget motivation. Lige som sidst startede man svømning kl. 8:00 og til vanlig schweizisk præcision var det sædfølgelig der starten gik.

Svømning

Jeg havde stillet mig midt i feltet ude til venstre i vandet. Sidst jeg var med kunne man nemt stå på bunden her, men pga. det meget regn vi har fået i år var der ingen chance for det mere. Der er dog en mindre bade platform som flyder rundt, som man kunne holde fast ved.Zytturm Swim 16

Starten gik og i modsætning til sidste gang var jeg forberedt på alt tumulten og kampen om pladser. Jeg bekymrede mig denne gang ikke om at ramme folk og jeg fik et par slag ligesom jeg er sikker på jeg fik ramt et par stykker.

Jeg er meget tilfreds med min svømning, jeg holdt crawl hele vejen uden pauser og fik svømmet en nogen lunde lige linje. Garmin sagde 676 meter for svømning hvilket passer godt med sidste gang på samme rute hvor mit ur sagde omkring 600 meter. Ruten skulle egentlig være 500 meter svøm, men det er svært at måle op.

I alt blev tiden for min svømning 15:37 hvilket var nummer 55 i min aldersgruppe, så det er jeg godt tilfreds med. Sidst jeg var med brugte jeg over 19 minutter på svømning, så 20% forbedring er ok.

T1

Jeg kom op af vandet og begyndte med det samme at lyne min våddragt op mens jeg løb mod skiftezone. Det kræver dog lidt træning og jeg måtte ned og sidde for at få den helt af. Samtidig tog jeg strømper på ligesom der lige skulle en jakke over for der var koldt. Alt i alt har jeg plads til forbedring i mit skift. Total tid for skiftet 2:36

Cykling

Zytturm cykle 16Normalt er dette min bedste disciplin, men i år gik det ikke godt. Jeg kom godt af sted og fik holdt over 30 i snit de første 15-20 km, men så var det som om jeg mistede energien. Når man runder den sydlige del af søen bliver ruten mere kupperet og jeg havde ikke noget at give af. Min fart faldt og jeg kæmpede for at holde gejsten oppe. Det var samtidig begyndt at regne hvilke dog kun varede nogle få km.

Det er også på denne del af ruten “efter Küssnact” at man begynder at blive overhalet af deltagerne fra olympisk distance som kommer forbi på deres fancy tri-cykler.

Jeg kom dog igennem ok og fik en total tid på 1:22 i forhold til de 1:12 fra sidste år. Dog var det en noget hårdere og længere tur i år. Ruten skal jo egentlig være 40 km, men da der var vejarbejde igennem Cham ledte de os uden om. Det kan ses på kortet ovenfor i den ekstra bue vi laver væk fra søen. Det gjorde at vi kom ud på 41,16 km i alt.

6398115_p

Da jeg nærmer mig byen i Zug “træder” jeg ud af skoene og cykler de sidste få 100 meter frem til man skal stå af cyklen. Det er den mærkeligste fornemmelse når man kommer direkte fra en cykel og så begynder at løbe. Næste som om ens ben er helt eksede.

T2

Jeg får hurtigt cyklen tilbage i holder og mine løbesko på, samtidig smider jeg jakken og sikre at min briller kommer med.

I alt bruger jeg 1:25 på skiftet. Her skal dog siges at man løber et godt stykke fra skiftezone til den officielle løbe rute starter. Jeg fik endda startet mit ur for tidligt for løbet og løb nok 500 meter i skiftezone hvor jeg ikke kunne finde ud af hvor løberuten startede. Ikke fordi jeg løb forkert, blot fordi der er langt til at man løber over timer måtten.

Løbet

zytturm run 16Efter nogle minutter var benene ovenpå igen og havde vendt sig til løb frem for cykling. Jeg havde dog fået noget kolde fødder fra cykling og det gik ikke sådan lige over. Den først km blev løbet i 5:11 hvilket var ok. Jeg følte for første gang at jeg havde overskud, hvilket formodentligt også har noget at gøre med at man snart er færdig.

2. km noget langsommere 5:26 jeg løb ind i en del trafik ligesom man skal løbe på nogle smalle steder med flere sving. Det er ikke optimalt og jeg forstår ikke hvorfor det ikke blot lader folk løbe lige ud langs vejen.

6395352_p

3. km gik lidt bedre men stadig omkring samme tid, jeg var nu alligevel ved at være lidt mør og kunne godt mærke at jeg ikke har fået trænet så meget i år. Og her tænker jeg ikke på løb men cykling, sidste jeg lavede denne havde jeg fået cyklet nogle 100 km mere op til end i år, det kunne mærkes nu, da jeg var træt efter de 41 km i sadlen.

4-5 km er der ikke så meget at berette om, jeg holdt tempoet og løb de sidste 500 meter med et pace på 4:11.

I alt blev min løbetid på 29:39 for de 5,5 km mit ur målte. Min officielle løbetid blev 31:13 hvilket jeg ikke forstår da jeg startede mit ur for tidligt, men hvad jeg skal jo heldigvis ikke leve af at dyrke triathlon.

Konklusion

Zytturm Tri 2016

Min officielle tid blev 2:12:17 hvilket er nøjagtig det samme som mit ur siger. Jeg sluttede som nummer 56 i min aldersgruppe og som nummer 163 overall ud af 277 mænd og kvinder. I min aldersgruppe for mænd var der kun 66 med så der er plads til forbedring.

Jeg synes det er en fed form for sport og jeg er vild med variationen det giver i træning. Måske man skal fokusere lidt mere på denne form for motion i stedet for kun løb….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.